Täydellinen huoneistoremontti – osa 6

WC-remontti

Tässä moniosaisessa blogikirjoituksessa tutustutaan kerrostalokohteeseen, jossa toteutettiin kokonaisvaltainen remontti lattiasta kattoon. Tämän tarinan jälkeen tiedät varmasti enemmän, minkälaista on koko asunnon tai vaikka vain keittiön remontointi. Pyrimme antamaan käytännön vinkkejä mitkä helpottavat omia remonttiaskareitasi ja mahdollistavat paremman lopputuloksen. Tästä voit tutustua edellisiin osiin – osa 1osa 2osa 3osa4 ja osa5.

Pesuhuone/WC

Tämän sarjan toiseksi viimeinen kirjoitus vie meidät märkätilojen laajennukseen.

Kohteen pesuhuonen ja wc aiheuttivat suurimman työn laajennuksen takia. Jälkeen päin lisätty suihkutila oli pieni koppi vessan kyljessä. Tila oli epäkäytännöllinen, joten se päätettiin pistää kokonaan uusiksi.

Laajennukselle otettiin tila vanhasta eteisen ja keittiön yhdistävästä käytävästä. Laajennuksen aiheuttamista lisätöistä mainitsinkin jo blogin ensimmäisessä osassa, joten jätetään sen käsittely nyt vähemmälle ja keskitytään uuden tilan ratkaisuihin.

Kun uusi tila oli saanut muotonsa ja pohjatyöt oli tehty, oli aika aloittaa laatoitustyöt. Ennen laatoitusta koko tila vesieristettiin, jotta mahdollisilta vesivahingoilta vältyttäisiin. Vesieristyksessä pohjamateriaalin ja laatanvälille levitetään massa, joka kuivuessaan muuttuu elastiseksi, kumimaiseksi aineeksi. Laattojen saumojen välistä tai silikonisaumoista voi päästä huomaamattomasti vettä laattojen alle, jolloin vesivahinko on mahdollinen. Oikein tehty vesieristys estää veden pääsemistä rakenteisiin ja ohjaa sen lähimpään kaivoon. Vesieristyksessä kannattaa siis käyttää asiantuntevaa ammattilaista.

Vesieristyksen valmistuttua päästiin laatoittamaan. Laattoja valitessa on syytä muistaa, että isot laatat eivät sovellu kovinkaan usein lattialaatoiksi vaikka ne kivalta lattialla näyttäisivätkin. Kosteissa tiloissa on saatava aina tietyn suuruinen kaato lattiaan, jotta vesi valuu kaivoon. Isoilla laatoilla kaatojen tekeminen on vaikeaa ja monesti mahdotonta, varsinkin saneerauskohteissa ja tiloissa joissa kaivo on keskellä lattiaa. Tässä kohteessa seinälaataksi valikoitui betonin harmaa laatta (30x30cm) ja lattialle kuviollinen (10x10cm). Kuviollisella lattialaatalla saatiin mukava säväys muuten hyvin pelkistettyyn tilaan.

Tilaan valittiin vakiomittaisten kalusteiden sijaan mittatilauskalusteen, joilla varmistettiin pienen tilan toimivuus. Allaskaapin taso on tammea ja kalusteiden ovet samaa mallia kuin keittiössä. Suihkusyvennyksen lasiovet tilattiin Lasituspalvelu Pihlavamäeltä mittatilauksena, koska tilaan ei standardimittaiset ovet soveltuneet.

Näin pienestä, ahtaasta ja toimimattomasta saatiin tilavat, toimiva ja hyvännäköinen. Pitäisikö sinullekin toteuttaa wc tai pesuhuone remontti? Ota yhteyttä ja suunnitellaan asiaa yhdessä. Lisää kuvia kohteesta löydät tästä.