Täydellinen huoneistoremontti – osa 5

Tässä moniosaisessa blogikirjoituksessa tutustutaan kerrostalokohteeseen, jossa toteutettiin kokonaisvaltainen remontti lattiasta kattoon. Tämän tarinan jälkeen tiedät varmasti enemmän, minkälaista on koko asunnon tai vaikka vain keittiön remontointi. Pyrimme antamaan käytännön vinkkejä mitkä helpottavat omia remonttiaskareitasi ja mahdollistavat paremman lopputuloksen. Tästä voit tutustua edellisiin osiin – osa 1osa 2osa 3 ja osa4.

Keittiöremontti

Pienen tauon jälkeen on taas hyvä jatkaa tätä blogisarjaa. Nyt ollaan päästy jo keittöön asti.

Kohteen vanhaa keittiötä purettaessa ilmeni, että kylpyhuoneen vastainen seinä oli aikojen saatossa saanut pieniä kosteusvaurioita. Tästä syystä seinä purettiin ja tilalle rakennettiin täysin uusi seinä. Keittiön toinen seinä oli puolestaan aikoinaan muurattu huolimattasti, mistä johtuen seinää jouduttiin oikaisemaan tasoittamalla. Seinän oikaisu mahdollisti sen, että uusi keittö oli mahdollista asentaa toivottuun 90-asteen kulmaan. Muutenkin keittiön asentamisessa joutuu välillä tekemään pohjatöitä seiniin, jotta keittiö saadaan lopulta istumaan halutulla tavalla paikalleen. Vanhan keittiön L-malli säilytetiin, mutta toista päätä pidennettiin vanhan oviaukon verran. Kun lattia ja katto oli saatu kuntoon oli aika aloittaa uuden keittiön asentaminen. Kaapit ja laatikot oli kasattu valmiiksi verstaalla, joten asennustyö oli vaivatonta ja nopeaa.

Toiselle sivulle asennettiin koko seinän mittainen työtaso liedellä ja lavuaarilla varusteltuna. Lisäksi samalle sivulle alas sijoitettiin integroitu astianpesukone. Kone sijoitettiin niin, että siitä oli lyhyt matka lavuaarille sekä vetolaatikoille, joissa iso jokapäiväisitä astioista säilytettiin. Yläkaapeiksi valittiin matalampi malli, koska säilytystilalle ei ollut enempää tarvetta kiitos alarivin tilavien vatolaatikoiden.

Keittiön toisesta sivusta tehtiin ns. keittiöseinä. Tässä kaikki kodinkoneet on integroitu lattiasta kattoon ylettyvään kaapistoon. Keittiöseinältä löytyy uuni, mikro ja jääkaappipakasti sekä tilava apteekkarinkaappi ja siivouskaappi.

Materiaaleina keittiössä käytettiin ovissa mattavalkoiseksimaalattua sormilovellista ovea. Oven reunassa on lovi, jolloin oveen ei asenneta vedintä ollenkaan. Näin saadaan hyvin pelkistetty ja siisti ulkonäkö keittiölle.

Tasoksi valittiin 4cm paksu sementinharmaa laminaattitaso ja altaaksi nykyaikainen ja tyylikäs Stalan komposiittiallas. Välitilaan asennettiin perinteisestä laatasta poiketen peili, mikä tuo lisää tilantunnetta keittiöön ja jakaa myös valoa uudella tavalla. Yläkaapin alareunaan ja päälle asennettiin led-valonauha, jolla saatiin keittiöön epäsuoraa tunnelmavaloa. Keittiön tason molempiin päihin upotettiin Savon Twist Around – pistorasiat, jotka ovat erittäin kätevä vaihtoehto pistorasioiden sijoittamiselle. Keittiön kulmakaappiin asennettiin moderni kaappimekanismi, jonka ansiosta usein hankala kulmakaappi saatiin helppokäyttöiseksi.

Mikäli sinulla on mielessä keittiöremontti tai kysymyksiä siihen liittyen, niin ota rohkeasti yhteyttä meihin. Tulemme ilmaiseksi katsomaan kanssasi miten sinullekin saadaan unelmien keittiö – ammattitaitoisesti ja edullisesti toteutettuna.