Mistä keittiöremontin hinta koostuu?

keittiönkalusteet

Kun herättelet ajatuksia keittiösi uusimisesta, mieleesi nousee varmasti kysymys, mistä keittiön hinta koostuu? Mikä on uuden keittiön hinta? Keittiön hintaan vaikuttaa moni tekijä. Omilla valinnoilla ja panoksella on suuri merkitys siihen, minkälaiseksi hinta lopulta muodostuu.

Jotta keittiöremontin suunnittelu olisi helpompaa tai ainakin selkeämpää jatkossa, käyn seuraavaksi läpi asioita, joista keittiöremontin hinta koostuu, kun me toteutamme sen. Tekstin lopusta löydät vielä tiivistetyn muistilistan.

1. Keittiömerkki ja valmistaja

 • Meillä keittiön nimi on keittiö. Valmistamme keittiöt itse verstaallamme. Ostamme runkomateriaalit, ovet, helat ja muut tarvittavat kotimaisilta toimittajilta ja kasaamme ne itse. Näin toimiessamme maksat vain tarvikkeista ja meidän tekemästä työstä. Säästät heti yhden välikäden verran.

2. Keittiön suunnittelija

 • Keittiön suunnittelussa kannattaa käyttää ammattilaisen apua. Ammattilainen osaa antaa hyviä neuvoja käytäntöön ja yksityiskohtiin liittyen. Hän osaa myös kertoa, miten mikäkin ratkaisu kannattaa toteuttaa, jolloin säästytään turhalta työltä ja kuluilta.
 • Meiltä saat ammattilaisen neuvot keittiösi suunnitteluun ja vinkkejä, miten oikein suunnitellulla keittiöllä säästät kuluissa ilman, että joudut tinkimään laadusta ja toiveistasi. Ostaessasi meiltä keittiön, et siis maksa erikseen suunnittelijalle hänen tekemästään työstä.

3. Purku ja valmistelutyöt

 • Purkutöissä kannattaa huomioida se, että vaikka omat taidot siihen riittäisikin, niin se vie muutakin kuin aikaa. Kaappien poisto seinältä ei ole kovin kummoinen homma, mutta se edellyttää tiettyjen työkalujen omistamista. Mikäli keittiöstä puretaan muutakin, niin oikeiden työkalujen ja koneiden tarve korostuu entisestään. Lisäksi putki- ja sähkötyöt on hyvä jättää ammattilaisille, jotta säästytään vahingoilta.
  • Me hoidamme tarvittavat purkutyöt puolestasi ja valmistelemme keittiön valmiiksi asennustöitä varten.
  • Isommissa kohteissa käytämme yhteystyökumppaniamme, joiden kautta hoituu suuremmatkin purkutyöt ja asbestipurkutyöt.
  • Viemme purku- ja rakennusjätteet puolestasi kaatopaikalle.

4. Keittiön asentaja / urakoitsija

 • Asennamme lukuisia keittiöitä vuodessa ja olemme siinä erittäin hyviä ja nopeita. Koska kasaamme ja suunnittelemme keittiön, olemme jo ennen asennusta tietoisia, mitä sen asennus vaatii. Tämä laskee tietenkin asennuksen kuluja, kun et joudu tilaamaan ulkopuolista asentajaa, kenelle kyseinen keittiö ei olisi entuudestaan tuttu.
 • Keittiöasennuksen yhteydessä tulee monesti vastaan lisätöitä, kuten seinien tasoitusta ja maalausta tai uuden lattiapinnan asennusta. Tarvittaessa hoidamme nämäkin keittiön asennuksen yhteydessä ja säästät jälleen aikaa, vaivaa ja rahaa.

5. Putki- ja sähkötyöt

 • Keittiöremontti edellyttää lähes poikkeuksetta putki- ja sähkötöitä. Ne ovat usein pieni kulu, mikäli remontin yhteydessä ei tehdä isoja muutoksia putkistoihin ja sähköihin. Jos kuitenkin toivot uusia valoja tai vesipisteen siirtoa toiseen paikkaan, kannattaa niistä keskustella suunnitteluvaiheessa. Ne eivät aina ole kovin isotöisiä ja voivat tehdä keittiöstä huomattavasti entistä toimivamman.
 • Putki- ja sähkötyöt hoituvat yhteistyökumppaneidemme kautta, joten sinun ei tarvitse niistä murehtia.

6. Materiaalivalinnat

 • Keittiön hintaan vaikuttaa käytettävät materiaalit. Keittiön rungot ovat useinmiten melamiinia, joten niistä ei tarvitse huolehtia. Joskus kannattaa jopa harkita, voiko vanhat rungot hyödyntää, jolloin niihin sijoitettava raha säästyisi. Tarvittaessa meiltä löytyy ammattitaito tehdä rungot myös esimerkiksi massiivipuusta.
 • Keittiökaappien ovissa puiset ovet ovat arvokkaampia kuin kalvopäälysteiset ovet. Nykyään kuitenkin kannattaa muistaa, että kalvopäälysteiset ovet ovat erittäin korkea laatuisia. Yhteistyökumppaneidemme kautta saat varmasti laadukkaat kaapinovet halusit sitten massiivipuiset, maalatut tai kalvo-ovet.
 • Keittiön taso on halvimmillaan muutaman kympin metri. Kivitasot nostavat sitten keittiön hintaa sadoilla euroilla. Vaikka kivitasot ovat huomattavasti arvokkaampia, nostavat ne toki myös keittiön arvoa. Vaihtoehtoja halvimman ja kalleimman tason välille mahtuu, joten niitä kannattaa käydä keittiötä suunniteltaessa läpi.

7. Mekanismit

 • Keittiön kaappeihin saa nykyään sisällytettyä monenlaisia mekanismeja, jotka helpottavat keittiön käyttöä. Hidastekiskoilla olevat vetolaatikot alkavat olla jo normaali ratkaisu keittiössä. Mutta muita säilytysmekanismejä tulee markkinoille jatkuvasti. Vaikka ne nostavatkin keittiön hintaa, kannattaa niitä kuitenkin käydä läpi suunnitteluvaiheessa, sillä ne tuovat lisää käytettävyyttä ja monesti jopa lisää tilaa kaappeihin.
 • Tärkeintä mekanismeissa on niiden laadukkuus. Olemmekin valinneet yhteistyökumppaneiksemme vain tahoja, jotka tarjoavat varmasti laadukkaita tuotteita.

8. Kodinkoneet

 • Kodinkoneet ovat isossa roolissa keittiön hinnan muodostumisessa. Perinteiset lattialla seisovat kodinkoneet ovat usein edullisin ratkaisu. Kaappien sisään integroidut koneet ovat jo hieman hinnakkaampia. Eniten hintaan vaikuttaa kuitenkin kodinkoneiden ominaisuudet, joita nykyään riittää jokaisen tarpeeseen. Kodinkoneet hoituvat myös meidän kautta edullisesti.

Ota yhteyttä meihin, niin lasketaan yhdessä, mitä sinun uusi keittiösi maksaisi.

 

MUISTILISTA – kun harkitset keittöremonttia.

 • Meiltä saat kaikki keittiöremonttiin liittyvät palvelut ja tarvikkeet saman katon alta.
 • Meillä maksat vain työstä ja materiaaleista.
 • Hyödyntämällä suunnittelussa ammattilaisen apua säästät rakennusvaiheessa sekä varmistat keittiön käytännöllisyyden ja toimivuuden
 • Ammattilaisen asentamana keittiöremontti valmistuu nopeasti ja voit teettä samalla tarvittavat lisätyöt.
 • Hyödynnä ammattilaisen apua keittiön materiaalien ja mekanismien valinnassa, jotta saat varmasti tietoa kaikista mahdollisista vaihtoehdoista.
 • Kodinkoneiden hinta on merkittävässä roolissa keittiön kokonaishinnassa. Hyödynnä siis ammattilaisen tarjoamat edut myös.
 • Ota yhteyttä ja kysy lisää Timpermanneilta