Laminaattia jalan alle

laminaatin asennusLaminaattilattia on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, kun mietitään lattiapintojen uusimista.

Laminaatti on kestävä ja edullinen lattiamateriaali, mistä löytyy väri- ja kuosivaihtoehto varmasti jokaisen makuun. Laminaatin etuna on myös nopea asennus, mikä edellyttää kuitenkin hyvää pohjatyötä.

Paras tulos laminaatilla saadaan, kun pohjatyöt on tehty huolella. Tämä tarkoitta sitä, että esimerkiksi vanha lattiamateriaali on poistettu huolelliseti ja tehty tarvittavat lattiapinnan oikaisut. Varsinkin vanhoissa asunnoissa vastaan tulee epätasaisia lattiapitoja, mistä koituu ongelmia mikäli niitä ei oikaista ennen laminaatin asennusta. Epätasaisuudet aiheuttavat laminaatin saumojen aukeilua, lattiapinnan pullistelua ja muita ongelmia, joiden paikallinen korjaus on asennuksen jälkeen lähes mahdotonta.

Joskus laminaattilattioissa voi huomata pullistumia. Tämä johtuu useinmiten siitä, että asennusvaiheessa laminaatin ja seinien väliin ei ole jätetty tarvittavaa liikkumavaraa. Ilmankosteuden ja lämpötilan vaihtelut aihettuavat laminaatissa laajentumista, mikä pingottaa laminaatin kummulle, mikäli sille ei ole jätetty liikkumavaraa.

Halpa on harvoin hyvää ja se pätee myös tässä. Halvoissa laminaateissa on usein huonot kiinnityspontit, minkä takia kiinnityssaumat saattavat jäädä pykyltämään tai ne voivat aukeilla. Halvat laminaatit ovat myös haastavia asentaa, mikä lisää asennukseen menevää aikaa.

Huolellisella suunnittelulla taataan siisti lopputulos. Huoneet on hyvä mitata etukäteen ennen asennusta ja laskea millaisella jaolla laminaatti asettuu huoneeseen parhaiten, koska viimeisen rivin olisi hyvä olla vähintää 5mm leveä. Laminaatti asennetaan pääsääntöisesti valonsuuntaisesti ja asennuksessa tulee aina käyttää askeläänieristettä.

Laminaattilattia ei ole vaikea asentaa ja moni onnistuu siinä itsekin. Jos kuitenkin haluat jättää lattian uudistamisen ammattilaisille, tulemme mielellämme tekemään sinulle maksuttoman arvion kohteesta.

Pyydä meidät maksuttomalle arviointikäynnille