Keittiöremontti – Uusi ilme pienelläkin vaivalla

Keittiöremontin ei aina tarvitse olla iso, aikaa vievä investointi.

Monesti voi olla tilanne, että keittiö on toiminnoiltaan käytännöllinen ja toimiva, mutta ulkoasu ei enää miellytä. Jos kaappien rungot ovat kunnossa, voi keittiöremontti hoitua pienelläkin vaivalla.

Kaappien ovet ovat näkyvin osa keittiössä ja niitä vaihtamalla keittiön ilme muuttuu jo merkittävästi. Ovimalleja on lukuisia ja värejä sitäkin enemmän. Useimmissa keittiöissä ovet ovat niin sanotusti standardimitoitettuja, jolloin ovien vaihto on yksinkertaisuudessa vanhan irrotus saranoilta ja uusi tilalle. Vaikka ovet olisi erikoismitoitettuja tai niissä on esimerkiksi lasiaruutuja, se ei aiheuta ongelmia, mutta on hyvä varautua siihen, että ovien hinnat ovat hieman korkeammat kuin normaalit. 

Ovien lisäksi keittiön tasojen ja välitilan uudistaminen on helppo tapa luoda uutta ilmettä keittiöön. 

Keittiön tasot voivat olla esimerkiksi laminaattipinnotteisia, joissa väri- ja kuosivaihtoehtoja on varmasti eniten ja lähtöhinnat matalia. Tasot voidaan tehdä myös esimerkiksi puusta, komposiitista tai kivestä. Ennen tason valintaa on hyvä konsultoida ammattilaista tason ominaisuuksista, jotta se sopii varmasti juuri sinun keittiön käyttötarkoitukseen ja budjettiin. 

Välitilan uudistamiseen on myös useampi vaihtoehto. Edullisin vaihtoehto on maalata vanhat välitilan laatat siihen soveltuvalla maalilla. Laattojen päälle voi usein myös asentaa välitilan laminaattilevyn, joissa taas väri- ja kuosivaihtoehtoja on hyvin runsaasti. Välitilan laminaatin asennus on nopeaa ja materiaali kustannuksetkin kohtuulliset. Enemmän työtä vaativia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi laatoitukset tai välitilan tasoitus ja maalaus minkä päälle asennetaan lasitus. Nämä usein vaativat vanhan välitilan purkamisen. 

Tässä yksi esimerkki keittiöstä, missä hyvä kuntoiset rungot säilytettiin. Rungot ja varjolistat maalattiin valkoisiksi. Ovet ja tasot uusittiin ja välitilan laatoitus maalattiin. Myös allas ja liesituuletin vaihdettiin uusiin. Vanhojen runkojen ja mekanismien säilyttäminen säästi kustannuksia ja aikaa, mutta keittiön ilme uudistui merkittävästi.

Kaipaako sinun keittiö päivitystä? Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä mitä vaihtoehtoja toteutukselle olisi. 

Pyydä meiltä ilmainen arvio